Бърза шоколадова торта

юни 13, 2012 Няма коментари »
Бърза шоколадова торта
Бърза шоколадова торта

Бърза шоколадова торта

Необходими продукти:

За блата.
1 яйце;
1 ч.ч. брашно;
1 ч.ч. кисело мляко;
1 ч.ч. захар;
3 с.л. олио;
1 ч.л. сода за печене;
3 с.л. какао.

За крема.
1/2 л. прясно мляко;
5 с.л. захар;
4 с.л. брашно;
2гр. ванилия;
2 с.л. какао.
За украса: по желание. В тази торта използвах натрушена бисквита, бадеми и лешници.

Начин на приготвяне:

Блат за торта.
Разбийте яйцето и захарта. Смесете содата с киселото мляко и разбъркайте. Сипете млякото върху яйчената смес, добавете брашното, олиото и какаото. Изсипете получената смес в намазнена тавичка и печете за 40мин на 200 градуса. Като изстине блата, го разрежете на две.

Крем за торта.
Сложете млякото на заври на котлона, добавете захарта, какаото и ванилията. В отделен съд разбъркайте брашното с вода, до получаване на каша. Добавете сместа към млякото и барете до получаване на гъст крем. Ако не ви се получи, коригирайте с мляко и брашно.

Сложете разрязаният блат в подходящ съд и залейте с горещия крем. Покрийте с вторият блат и довършете тортата с останалият домашен крем. Украсете по желание. Готова е за консумация, веднага след като крема изстине.

Подобни статии

Коментари са забранени.