Бременност и оргазъм

април 22, 2012 Няма коментари »
Бременност и оргазъм
Бременност и оргазъм

Бременност и оргазъм

Знаете ли, че повечето жени, изпитват повече оргазъм, а някои за пръв път, по време на бременността?
Интензивността на изпитаните оргазми по време на бременност, е по-висока. Възможността за получаване на множество оргазми е доста по-голяма. Някои жени, дори изпитват това върховно удоволствие за пръв път, когато забременеят.
Защо е по-силен оргазма по време на бременност?
Повишените нива на естроген предизвикват повишено кръвоснабдяване в тазовата област, като причиняват набъбване, което обикновено се появява при възбуда. Зърната на гърдите стават по-тъмни, а гърдите се уголемяват и стават по-чувствителни и способни да изпитват изключителни усещания при галене и целуване. И с всички тези суперчувствителни нервни окончания се възбуждате по-бързо, а всички усещания – включително оргазма – може да са по-интензивни и дълготрайни. Възможно е също, да получите преждевременен оргазъм, дори с лек допир на партньора или просто докато си фантазирате.
Вреден ли е оргазма за бебето?
Не – в никакъв случай. Оргазма действа на плода като лек масаж и успокоява бебето.
Защо се втвърдява корема при оргазъм?
Втвърдяване на корема по време на оргазъм е съвсем нормално. За тази реакция няма каквато и да било необичайна причина. Коремните мускули се разтягат по време на оргазма. Понеже по време на бременност са си разтегнати достатъчно, се получава втвърдяване на корема. Затова по време на бременност, това е по-очевидно.

 

Подобни статии

Коментари са забранени.