Болест ли е сексуалната зависимост?

май 24, 2012 Няма коментари »
Болест ли е сексуалната зависимост?

Ако сте се питали, дали сексуалната зависимост е болест, отговорът е да. И то сериозно заболяване, което може да унищожи както личният, така и професионалният ви живот. В такъв случай, има ли лечение за сексуалната зависимост? В тази статия, ще дам отговори на някои въпроси, свързани с тази тема.

Какво е сексуална зависимост?
Хората със сексуална зависимост постоянно правят секс, или съзнанието им е заето със сексуални мисли. Това пристрастяване обхваща целият им живот. Гледат порно филми, четат еротични списания, мислят за секс и само за секс.

При кого се наблюдава по-често сексуална зависимост?
Изследванията показват, че честота на това заболяване е еднаква при жените и мъжете. Тя засега всяко човешко същество.

Какви са симптомите на сексуалната зависимост?
Симптомите са различним при различните индивиди. Може да се проявява в честата смяна на партньори, за по една нощ. Или търсенето на ново завоевание, веднага след постигането на целта с партньора. Ако човек неможе да контролира действията си, налице е сексуална зависимост.

Флиртуващата личност, смята ли се за сексуално зависима?
Да, може да се каже. Щом съзнанието е заето с подобни мисли, и те кара да флиртуваш с всеки, значи си пристрастен/а. Счита се, че сексуалната зависимост е психологически проблем, който се проявава често, под формата на флирт.

Може ли Интернет да причини сексуална зависимост?
Не може да се разграничи влиянието на личността и Интернет. Има нещо, наречено Виртуална сексуална зависимост. Пристрастяването не включва задължителен сексуален контакт. Като цяло, Интернет улеснява нещата.

Как се лекува сексуалната зависимост?
Поради характера на заболяването, а именно психологичната насоченост, се препоръчва психотерапия. Това е маниакално поведение, което зависи от мислите на човека. Когато се научи да се контролира, значи се е излекувал. Няма нищо лошо да се мисли за секс, но в някакви граници. Без това се превръща в мания. Болест ли е сексуалната зависимост?

Снимка: popcrunch.com

Подобни статии

Коментари са забранени.