Баница с ябълки – щрудел

януари 10, 2013 Няма коментари »
Баница с ябълки – щрудел
Баница с ябълки - щрудел

Баница с ябълки – щрудел

Необходими продукти:

  • 1 пакет точени кори
  • 1 кг ябълки
  • 1,5 чаена чаша захар
  • 1 чаена чаша смлени орехови ядки
  • кората от една мандарина
  • 60 грама масло
  • 1 чаена чаша вода

 

Начин на приготвяне:

Измийте ябълките,обелете ги и ги настържете на  ренде. Изсипете ги в купа и добавете 0,5 чаша захар, орехи, кората от мандарина. Разтопете маслото на водна баня. В правоъгълна тава редете последователно по две кори, разтопено масло и ябълкова плънка. Най-отгоре намажете с масло.
Нарежете внимателно баницата с остър нож, преди печене. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна около 40-50 минути. След като порозовее щруделът е готов.
Докато щруделът се пече, затоплете чаша вода с чаша захар. Когато заври, оставете на котлона за 3-4 минути. Със захарният сироп залейте изпеченият сладкиш. Ако не обичате сиропирани десерти, поръсете с пудра захар.

Подобни статии

Коментирай